Nykyhetki on silmänräpäys menneen ja tulevan välissä.

     Nuoruus elää tulevaisuuden unelmissa jalat ilmassa, vanhuus elää menneisyyden muistoissa jalat haudassa.

     Ihminen elää lapsuutensa ja nuoruutensa kahteen kertaan. Ensin todellisuudessa, sitten lähimuistinsa menettäneenä vanhuksena.

     Ihmisen täydellistä vapautta rajoittavat näkymättömät  moninkertaiset piikkilanka-aidat: tavat, kulttuurit, lait, sopimukset ja säännöt. Aitojen ylittäminen tuo aina harmeja.

     Jokainen on perintötekijöittensä ja ympäristönsä tuote. Jos nuori pitää nykyisyyttä sietämättömänä ja näkee tulevaisuudessa vain toivottomuutta, hän saattaa ratkaista umpikujansa kostamalla lähiympäristölleen. Omaan kuolemaan päättyvästä kostosta ja sen tuomasta kuuluisuudesta hän voi ajatuksissaan nauttia vain etukäteen.

     Vuoden sisällä kolme suomalaista on saavuttanut huomattavaa kansainvälistä kuuluisuutta. Kaksi mieleltään häiriintynyttä hankki sellaista äkillisesti jokamiehen tavalla, tekemällä paljon pahaa. Kolmas ansaitsi maineensa työskentelemällä vuosien ajan ihmiskunnan hyväksi.

     Kuoleman tuntemattomuuden pelko on kaikille eläville olennoille vahvin elämää säilyttävä ominaisuus.

     Yhdysvaltojen presidentinvaalien tulos oli samalla myös valkoihoisten myöhäinen anteeksipyyntö heidän luomastaan orjakulttuurista.

     Ihmiskunnan liiallisen lisääntymisen estäminen jo soluvaiheessa on ainoa järjellinen keino. Tämä tosiasia pitäisi tunnustaa jo ihmiskunnan olemassaolon aikana.

     Teini-ikäiset hallitsevat maailmaa. Yhdysvallat on kovanyrkkinen nuorukainen, joka herkästi nuijii epämiellyttävät kaverit maahan. Venäjä on samanlainen voimillaan uhoava alaikäinen, joka kurittaa epäsuosioon luokittelemiaan entisiä kavereitaan ja jälkikäteen pyrkii hankkimaan tekosilleen oikeutusta. Kiina luottaa suureen painoonsa ja tukahduttaa sillä vastahankaiset pikkupojat. EU on isokoiseksi kasvanut jakomielisyyttä poteva pojankoltiainen joka tuhlaa suuren osan energiastaan päästäkseen yksimielisyyteen itsensä kanssa. YK on riidanhaluinen poikalauma, joka ajalehtii avomerellä hatarassa kaleerissa ja silloin tällöin joku suurikokoinen poika uhkaa vetäistä veneestä pohjatapin pois, ellei navigointi häntä miellytä.

     Taloudellinen lama alkaa yllättäen, leviää yli maapallon kuin influenssa, tarttuu rahoituslaitoksiin ja liikeyrityksiin ja tekee pääomasijoittajista köyhiä nopeammin kuin mitkään Marxin teoriat. Lopullinen ja suurin kärsijä on työttömäksi jäänyt työntekijä.

     Miljardipääoman kerääminen edellyttää tekijältään lahjakkuutta, mutta keräystulosten huijaaminen ja piiloittaminen vaatii tekijältään nerokkuutta.

     Tieto seisoo kalliolla, todennäköisyys hiekalla, uskominen ilmassa.