Mummojen ja pappojen vanhat hyvät ajat perustuvat horjuvaan muistiin ja nykyajan väärinymmärrykseen.

Ehkä tuleva sukupolvi arvostaa meidän aikojamme parhaina aikoinaan.

Jokainen vanheneva ihminen saavuttaa vedenjakajan, jolloin pitkän iän toivotukset vähenevät ja loppuvat.

Vanhan ajan maatalon ihanneminiä: tuo mukanaan myötäjäisiä kuin prinsessa, tottelee talonväkeä ja anoppia nöyrästi kuin hiiri, näkee tehdessään sisätöitä iltahämärissä ilman lampunvaloa kuin kissa, syö kuin lintu, on herkkäuninen kuin koira, raataa peltotöissä kuin hevonen.

Vanhan ajan ihannevävy: perii aikanaan  suuremman tilan kuin morsiamen isällä,  osaa kasvattaa hevosia,  ei ole tuomittu poikamiesaikoinaan  maksamaan lapsenruokkoja, ei katsele morsiustalon piikoja sillä silmällä, viihtyy paremmin kirkossa kuin kapakassa, on ehdokkaana lautamieheksi.

Nuorena suunnitellaan tulevaisuudesta suuria, aikuisena yritetään toteuttaa niitä, vanhana mietitään miksi ei onnistuttu paremmin.

Nuorena ihminen tahtoo muuttaa ja hävittää, keski-ikäisenä rakentaa ja vanhana säilyttää. Kaikki vaiheet ovat kehityksen kannalta tarpeellisia.

Vanhan ajan stereotypiaan kuuluivat lihava pappi ja kapitalisti, laiha työläinen ja runoilija. Nyt on korttipakka täysin sekaisin.

Harvat kuolevat vahingossa ennenaikaisesti, mutta useat saavat elämänalkunsa ennenaikaisesti vahingossa.

Käytetyin  tekosyy  vahingoille on huono onni.

Nykyhistoriassa Hiv-virusta vaarallisempia viruksia ovat olleet Mao, Stalin, Hitler, Pol Pot ja muut samankaltaiset. Järjellinen rokotuskin olisi ollut saatavilla, mutta sitä ei käytetty.

Ydinasekerhoon on aina yrittäjiä, mutta siihen on miltei yhtä vaikeaa päästä kuin golfklubiin, vapaamuurareihin, metsästysseuran hirviporukkaan tai  Hells-Angelsien täysjäseneksi.

Elehtimisestä päätellen samat ihmiset kansoittavat rock-konsertit ja Nokia-mission tapaiset herätyskokoukset.

Alkuräjähdykset määräajoin ovat kaiken aloittamista uudestaan puhtaalta pöydältä, ja jollakin sopivalla planeetalla aikanaan noustaan taas ylös merestä ja laskeudutaan puusta alas.

Ihmisen kuvitelma taivaasta on samaa kuin maanpäällinen ihanne: ei ole köyhä eikä kipeä, ei tarvitse tehdä työtä elääkseen, on aina hauskaa seuraa ja ajanvietettä.

Huumeet ovat pikatie paratiisiin lyhytaikaista oleskelua varten. Pakollinen paluu lähtöasemalleen kulkee helvetin kautta.



























angelsien