Luovan tauon aikana syntyneitä ajatuksia:

Lapsi nauraa elämisen ilosta, aikuinen vahingonilosta.

Rikkaan onnettomuus on ilon aihe monelle köyhälle.

Luulosairaat ovat ihmeparantajien toivepotilaita.

Kaikille ihmeteoille ja -tapahtumille on loogiset ja järjelliset selityksensä. Niitä ei vain vielä tiedetä tai niihin ei uskota.

Uskonnot ovat kiinteitä laahausankkureita kansojen pursissa. Myrskyssä ne ovat  hyödyksikin, mutta haitaksi matkanteossa.

Ken on suuri legenda jo eläessään, kuolema on vain pieni mutka hänen loputtomassa elämänkaaressaan.

Miehet ovat ihmiskunnan selkänikamia, naiset pehmentäviä välilevyjä.

Jos kannat kirkasta aatteen soihtua, varo itse sokaistumasta.

Filosofi pystyttää ensin tienviitat, kansa rakentaa sitten tiet.

Monet hallitukset tekevät julkisesti juhlallisia sopimuksia, vaikka ei ole aikomustakaan pitää niitä. Samoin monet yksilöt, varsinkin vihkialttarilla.


       Väärin sammutettu.  Länsimaailman piti viedä demokratiaa Irakiin, mutta aate menikin ensin väärään osoitteeseen, Palestiinaan. Kansa valitsi kahdesta huonosta vaihtoehdosta huonomman ja ensimmäisen paniikkijarrutuksen teki Israel tehokkaimmalla tavalla, eli kiersi palestiinalaisten rahahanan kiinni. Jos vaalivoittaja Hamas olisi ollut ovelampi ja myöntynyt lännen ja Israelin vaatimukseen naapurinsa tunnustamiseen, kansan toimeentulo olisi turvatumpi eikä käytäntöä olisi suurestikaan tarvinnut muuttaa. Nyt Hamas ja demokraattinen kansa maksaa rehellisyydestään nälkäkuurilla.
       Irakilaiset tappavat toisiaan ja kaikesta syytetään amerikkalaisia. Siinä mielessä syyttäjät ovat oikeassa, koska amerikkalaiset poistivat Saddamin hallinnon joka tappoi vain kurdeja ja shiioja. Nyt tappaminen on tasa-arvoisempaa. Suomessa tätä tasa-arvoista tappamista harrastettiin aluksi vuonna 1918, lopuksi sekin muuttui yksipuoliseksi. Irakilaiset ovat nähtävästi lukeneet ja omaksuneet Suomen sen ajan historiaa lopusta alkuun.
       Pieni demokraattinen Tanska on ottanut selville missä päin maailmaa ei ymmärretä leikinlaskua ja pilailua. Mellakoissa kuolleitten lukumäärästä voidaan aikanaan laskea lopullinen totuus.
      Venäjä on ilmoittanut siirtävänsä järeää aseistustansa Suomen itärajan tuntumaan. Ehkä naapurimaamme johto on huolestunut kansamme enemmistön Nato-vastaisesta asenteesta. Vai olisiko Koiviston irtisanoma yhteistyö- ja avunantosopimus palautettava voimaan?