Tottumukset luovat tavat jotka muuttuvat perinteiksi joista rakennetaan kulttuurijoka synnyttää lait, jotka ovat kehityksen ketjun heikoin lenkki ja ovat helpoimmin rikottavissa ja muutettavissa.

Kivikauden mies aloitti vahvempien lihastensa turvin naisten alistamisen, josta hänen miespuoliset jälkeläisensä eivät ole halunneet luopua vieläkään kokonaan. Ristiriitatilanteissa kirjoittamattomat lait  ylittävät kirjoitetut.

Kaikilla kulttuuriin kuuluvilla osatekijöillä on taipumus vastustaa muuttamisyrityksiä. Naiset ovat oikeuksia ja tasa-arvoa tavoitellessaan tarvinneet  eturintamataistelijoikseen aggressiivisia ja uhrautuvia yksilöitä, ilman heitä kehitys olisi ollut hyvin hidasta.

Ihmiskunnan kehittymisen ja säilymisen kannalta naiset ovat biologisestikin tärkein, vahvin ja täysin korvaamaton sukupuoli. Lisääntymistapahtumassa miehen ei välttämättä tarvitse olla paikalla eikä edes elossakaan. Pieni tilkka koeputkessa tai nokare pakasteessa riittää. Evoluutio muuntaisi ennenpitkään miesten tuoman vähäisen nautinnonkin sivistyneempään muotoon.

Neitseellisen syntymisen toteutuminen mullistaisi ihmiskunnan ja tekisi miehistä täysin tarpeettoman eläinlajin. Sukupolven vaihduttua miehet katoaisivat maailmasta ja naiset hallitsisivat rauhassa ihmiskuntaa. Sotia ei enää olisi, eikä liikakansoitusta, luonto alkaisi toipua ylirasituksestaan. Syntyisi maanpäällinen paratiisi, kenenkään ei tarvitsisi pelätä vanhojen partaniekkojen uhkailuja helvetin lieskoista eikä huolehtia taivasosuudestaan. Ikuisen elämän ja uudelleensyntymisen tarve poistuisi. Kaikki naiset eläisivät elämänsä onnellisina yksilöinä kauniiseen luonnolliseen loppuun asti.

Lopuksi tiivistelmä johtoajatuksesta runomuodossa, kirjoitettu joskus viime vuosituhannen loppupuolella.

                            Uuden aikakauden sarastus.

              Naiset, siskot, barrikadeille

              nouskaa taistoon miesten ylivaltaa vastaan

              on aika vallihautain yli rynnistää

              ja riistää miehistä pois pilvilinnain harhat

 

             Työt vaikeimmatkin ajan tällä puolen

             ne nainen kyllä kaikki selvittää

             vain yksi soluviljelmä tuo huolen

             sen kylvö miesten tehtäväksi jää

 

            Tuon minuuttien touhun tähden

            puolta ihmiskuntaa elättää nyt saa

            täysin kohtuutonta vaivaan nähden

            lie luonnon oveluutta sekin katalaa.